• اهداف استراتژیک
  • تماس با ما

گسترش و بالا بردن روحیه تحقیق و ایجاد انگیزه در محققین
توسعه استفاده از نتايج

برآنیم تا به عنوان یک مرکز تحقیقات پویا،نوآور و مصوب در دانشگاه و در کشور در زمینه بیماران سوختگی با توسعه پژوهش و تحقیق در جهت پیشگیری و همچنین ارتقاء سلامت جامعه ثابت قدم باشیم.

هران، خیابان ولیعصر، بالاتر از میدان ونک، خیابان رشید یاسمی، مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری، مرکز تحقیقات سوختگی
تلفکس: 88884275-021
پست الکترونیکی: burncenter.iran@gmail.com

برگزاری نشست خبری چهارمین همایش کشوری سوختگی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۳/۱۱/۲۸ |

برگزاری نشست خبری به مناسبت چهارمین همایش کشوری سوختگی

نشست خبری به مناسبت برگزاری چهارمین همایش کشوری سوختگی و همزمان با نزدیک شدن ایام چهارشنبه پایان سال در مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار گردید. این نشست با حضور دکتر فاطمی رئیس مرکز تحقیقات سوختگی و دبیر علمی همایش، دکتر حافظی جراح پلاستیک و رئیس همایش، دکتر فرقانی دبیر اجرایی همایش، دکتر دهمرده ای رئیس بیمارستان شهید مطهری، پرویز نمازی مدیر پرستاری بیمارستان شهید مطهری و توران باقری کارشناس پژوهش مرکز تحقیقات برگزار شد.

دکتر فاطمی رئیس مرکز تحقیقات سوختگی و دبیر علمی همایش با بیان این‌که چهارمین کنگره سوختگی 6 تا 7 اسفند در مرکز همایش‌های رازی با شعار توانمندسازی و تطابق اجتماعی در بیماری سوختگی برگزار می‌شود، افزود: در این کنگره‌ها همیشه یک میزگردی با عنوان میزگرد چالش‌های سوختگی داریم که هرگز مسئولان به دلیل عدم پاسخ دهی و این‌که جوابی ندارند، حضور پیدا نمی‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات سوختگی در ادامه عنوان کرد: وزارت بهداشت باید برای دانشگاه‌ها یک تعریف مشخص در زمینه ایجاد اتاق و تخت‌های سوختگی داشته باشد و آن‌ها را نیز اجبار کند تا این تعاریف را محقق کنند. البته از نظر اجرای طرح تحول سلامت کمک‌های مناسبی به بیماران سوختگی صورت پذیرفته است ولی ناکافی است. زیرا بسیاری از خدمات و داروهای بیماران سوختگی تحت پوشش بیمه نیستند.

رئیس مرکز تحقیقات سوختگی به درآمد پایین پزشکان جراحان و پرستاران فعال در حوزه سوختگی اشاره کرد و گفت: با چنین ظرفیتی کم‌تر کسی تمایل دارد که در بخش سوختگی فعالیت کند بنابراین باید در اختصاص بودجه نیز براساس بار بیماری‌ها باشد ولی این در حالی است که 40 سال است سوختگی در کشور مغفول واقع شده است، همین بیمارستان شهید مطهری نیز بیش از 20 سال گذشته ساخته شده است و این بیمارستان به عنوان بزرگ‌ترین بیمارستان سوختگی کشور استاندارد نیست.

دکتر فرهاد حافظی در نشست خبری چهارمین همایش سوختگی گفت: مهم‌ترین مساله ما در زمینه سوختگی بحث پیشگیری است و با پیشگیری می‌توان میزان سوختگی را کاهش داد.

وی درخصوص بروز سوختگی در کشور اظهار کرد: بیشترین میزان سوختگی ما سوختگی با آب جوش است؛ به طوری که حدود 60 درصد سوختگی ما را سوختگی با مواد جوشان تشکیل می‌دهد و اگر بتوان جلوی این را گرفت بسیاری از مشکلات ما کم خواهد شد.

رییس چهارمین همایش کشوری سوختگی در مورد مشکلات درمانی بیماران سوختگی گفت: تعداد تخت‌های ما بسیار کم است و در طول 40 سال اخیر افزایش چشمگیری نداشتیم. هیچ دانشگاهی زیر بار ایجاد مرکز سوانح سوختگی نمی‌رود. این در حالیست که ما برای مقابله با سوختگی به فضا نیاز داریم و باید 10 تا 15 مرکز سوختگی اختصاص یابد.

وی در همین زمینه ادامه داد: به دلیل مسائل مالی و اقتصادی، بیمارستان‌های ما زیر بار ایجاد مرکز سوختگی نرفته‌اند. چندین بار از طرف وزارت بهداشت ابلاغ شده که باید در این بیمارستان‌ها بخش سوختگی ایجاد شود، اما بیمارستان‌های بزرگ زیر بار این موضوع نمی‌روند. در بیمارستان شهید مطهری 117 تخت سوختگی فعال داریم

.حافظی با بیان اینکه در کشور ما دو موضوع خودسوزی و اسیدپاشی آمار بالایی دارد، گفت: اما باید تاکید کنم که سوختگی با اسید بدترین نوع سوختگی است و عوارض بسیاری دارد. یکی از راهکارهای پیشگیری و کاهش آن در اختیار قرار ندادن خود اسید است. متاسفانه در کشور ما اسید در دسترس همه افراد است، اما باید کاری کنیم که اسید فقط در دست افراد حرفه‌ای که با آن سروکار دارند باشد. دومین نکته برای اسیدپاشی، بخش آموزش است. باید به مردم آموزش دهیم که اسید بسیار خطرناک بوده و اثرات خطرناکی دارد و حتی زندگی عادی فرد را مختل می‌کند.

وی درخصوص سوختگی‌های چهارشنبه‌سوری نیز گفت: در گذشته سوختگی‌های چهارشنبه‌سوری بسیار شدید بود، زیرا وسایل آتش‌بازی استاندارد نبودند اما در حال حاضر این وسایل تقریبا استاندارد شده و سوختگی‌ها کمتر است، اما اگر سوختگی ناشی از آتش‌بازی بزرگ باشد باید افراد به مراکز سوختگی منتقل شوند.

کد امنیتی را در کادر بنویسید
دفعات مشاهده: 386 بار   |   دفعات چاپ: 14 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر